HomeΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΚαλαμάρια με μουστάρδα και κοφτό μακαρονάκι ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Καλαμάρια με μουστάρδα και κοφτό μακαρονάκι Η Μεγάλη Βδομάδα αισίως έφτασε και οι νηστίσιμες συνταγές έχουν την τιμητική τους. Το News&Life σας προτείνει μία πολύ χορταστική συνταγή με καλαμάρια με μουστάρδα και κοφτό μακαρονάκι, ιδανικό για την Μεγάλη Εβδομάδα. Για την συνταγή θα χρειαστείτε τα ακόλουθα : 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα 200 γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη 100 γρ. μουστάρδα απαλή 100 ml χυμός πορτοκαλιού 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού + για το σερβίρισμα 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός 150 ml μπίρα 100 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο Aφού έχετε όλα τα υλικά, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε το σκόρδο, σοτάρετε για 1/2 λεπτό και το πετάμε. Ρίχνετε τα καλαμάρια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας για να ροδίσουν παντού. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τον χυμό, το τζίντζερ, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, την μπίρα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύτε και σερβίρετε, σκορπίζοντας σε κάθε μερίδα τον επιπλέον βασιλικό. Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη και ελληνική συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου και θα την βρείτε στο www.gastronomos.gr Share This Previous ArticleΑνακάλυψη του αρχέγονου μορίου του διαστήματος Next ArticleΤμηματικό άνοιγμα για την παραλία Ναυάγιο στην Ζάκυνθο 21/04/2019