HomeΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΚοτόπουλο στον φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Κοτόπουλο στον φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι Μία πολύ όμορφη συνταγή με κοτόπουλο σας παρουσιάζουμε σήμερα, με σκόρδο, θυμάρι και ντομάτα. Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.Οι ντομάτες στο πιάτο μας θα δροσίσουν κάθε μπουκιά. Υλικά 4 μπούτια, ολόκληρα 1/2 λεμόνι 8 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος 1/2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι 70 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για το άλειμμα 1 κουτ. σούπας μουστάρδα 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 1 κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη 1 κουτ. σούπας μέλι Διαδικασία Τρίβουμε το κοτόπουλο με το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και τρίβουμε καλά το κοτόπουλο και κάτω από την πέτσα (όσο μπορούμε). Απλώνουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και βάζουμε ανάμεσα τα σκόρδα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Σερβίρουμε με πουρέ μελιτζάνας ή αλμυρίκια και λευκό ρύζι. Για το κρασί σας προτείνουμε ένα Αγιωργείτικο. Η συνταγή είναι της Nένας Ισμυρνόγλου και μπορείτε να την βρείτε στο www,gastronomos.gr Share This Previous ArticleΤρία κορίτσια έχασαν την ζωή τους σε πισίνες μέσα σε μία ημέρα Next ArticleΠάνω από 30 νεκροί από ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ 01/08/2019