HomeΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΜανιτάρι και κρασί για γεύση μοναδική ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Μανιτάρι και κρασί για γεύση μοναδική Τα μανιτάρια ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα γευστικά με διάφορες ποικιλίες ενώ είναι η πρώτη ύλη και όχι μόνο για πολλές τέλειες φθινοπωρινές συνταγές, με κρέας ή με λαχανικά. Αυτό όμως που θα πρέπει να γνωρίζουν οι λάτρεις του καλού φαγητού, είναι ότι το καλό μανιτάρι με σάλτσα, θέλει και το αντίστοιχο κρασί για να απογειώσει τον ουρανίσκο σας. Ένα καλό μοσχάρι ψημένο στην σχάρα σε μπριζόλα με μανιτάρι πορτομπέλο, θέλει ένα δυνατό κρασί Syrah ενώ ένα αρωματικό πιάτο σιτάκε σε τηγάνι γουόκ θα ταιριάξει καλύτερα με ένα Riesling. Βέβαια πολύ λατρεύουν το ριζότο με μανιτάρια που είναι και αρκετά παραδοσιακό φαγητό, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το Ασύρτικο Σαντορίνης, ή με ένα Σαμιώτικο Μοσχάτο για να δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα, ιδίως με μανιτάρια porcini. Αν αγαπάτε τα φαγητά a la creme, τότε μία μακαρονάδα με μανιτάρια, ή ένα κοτόπουλο με κρέμα και μανιτάρια, θα χρειαστεί ένα Chardonnay με παλαίωση. Σε περίπτωση που θέλετε στην γεύση σας και κρεμμυδάκι σωταρισμένο με μανιτάρια, τότε ένα Pinot Noir είναι σίγουρο πως θα σας ενθουσιάσει. Τέλος αν προσθέσετε σκόρδο στο φαγητό που εναλλάσει την γεύση του με την γήινη επίγευση του μανιταριού, τότε ένα Αγιωργίτικο κόκκινο σίγουρα θα είναι η τέλεια επιλογή σας. Τα παραπάνω σίγουρα δεν είναι περιοριστικά, αλλά αποτελούν μία καλή βάση για να εμπνευστείτε, γεύσεις και συνδυασμούς με μανιτάρια και τα αγαπημένα σας κρασιά. Share This Previous ArticleΤο Mamacita γιορτάζει την Dia De Los Muertos στην Αθήνα Next ArticleΠανέμορφος γυπαετός που φωτογραφίζεται με ζευγάρι 27/10/2018